Club d’Esplai Xiroi

Son Ferriol

Qui som?

El Club d’Esplai Xiroi som una associació sense ànim de lucre que treballa des del voluntariat dins del lleure o oci educatiu. Ens trobam cada dissabte de 10:00 a 13:00 al Casal de barri de Son Ferriol. Ara ja fa més de 30 anys que estam en marxa i presents a Son Ferriol sense descans i amb ganes de continuar endavant.

Per a nosaltres l’esplai és un punt de referència, de trobada, un espai d’intercanvi d’experiències amb l’objectiu d’adaptar els nostres propòsits educatius a la realitat del temps i les necessitats dels nostres nins i nines, emmarcant-nos en una ideologia laica i progressista caracteritzada pel lliure pensament de tots els participants.

Un dels nostres principals propòsits és treballar perquè l’Esplai Xiroi sigui realment un espai pels nins/es i joves. Volem que els infants s’impliquin en el seu barri, com inici d’un procés de conscienciació, respecte a la cultura popular i la història mallorquina, com a model d’integració de diverses manifestacions culturals.

Què feim?

En el Club d’Esplai Xiroi desenvolupam activitats de lleure socioeducatiu cada dissabte de 10 a 13 en el Casal de barri de Son Ferriol. Aquestes activitats són molt variades: jocs de tot tipus, dandes, tallers, excursions i sortides, acampades, entre moltes altres. A més, duim a terme activitats amb col·laboració amb altres entitats i diades pel barri de Son Ferriol.

Una vegada acabat el curs escolar, durant els mesos d’estiu es realitza el tradicional Campament d’estiu, on ens anam una setmana a compartir experiències i vivències inmersos a la natura.

Club d'Esplai Xiroi

Com estam organitzats?

Ens organitzam en 4 grups, diferenciats per les edats dels infants i on es traballen aprenentatges diversos adaptats a cada moment vital dels nins i nines. Aquests grups són:

Grup petits - Club d'esplai Xiroi

Petits

De 5 a 7 anys
Imaginació i il·lusió

Grup mitjans - Club d'esplai Xiroi

Mitjans

De 8 a 11 anys
Exploram i ens divertim

Grup grans - Club d'esplai Xiroi

Grans

De 12 a 14 anys
Resolem inquietuds

Grup joves - Club d'esplai Xiroi

Joves

De 15 a 17 anys
Consciència de la vida adulta

L’equip de monitores

L’equip de monitores del Club d’Esplai Xiroi som voluntàries a partir de 18 anys que tenim una gran varietat de capacitats personals per poder exercir com a monitors/es i com a directors/es.

Moltes de nosaltres hem gaudit durant la nostra infantesa i/o adolescència del món del temps lliure i retornem als nostres anys d’il·lusió a tots els infants. Treballam des de la devoció i no pas des de l’obligació, assolint sempre un compromís màxim amb els infants i l’entorn.

Campament d'estiu - Club d'esplai Xiroi

MARGALIDA

Bon dia tot lo dia! Sóc na Margalida Janer, tenc 22 anyets i vaig entrar dins aquesta gran família groga fa 10 anys, 5 anys de nina i 5 de moni. Aquest curs, en concret, sóc monitora del grup de grans 💧.

Per altra banda, estic estudiant Educació Social a la UIB, ja que un dels meus propòsits en la vida és participar en la millora dels entorns que em rodegen.

M’agraden molt els moixets i consider que una de les bases del meu pensament és el respecte 😊.

Aquest curs serà un any súper xulo, ple d’alegria, diversió, pau i amistat!!!

Campament d'estiu - Club d'esplai Xiroi

Alberto

Holaa!! Soy Alberto y tengo 19 años, entré en esta gran familia amarilla hace 14 años y este curso soy monitor del grupo de Grans 💧.

Ser monitor es una responsabilidad, pero también es una gran satisfacción. Es una oportunidad para aprender y crecer como persona, y para ayudar a otros a hacerlo también. Me siento muy afortunado de poder formar parte de esta gran familia amarilla, y de poder trabajar con estos niños y niñas tan especiales.

Campament d'estiu - Club d'esplai Xiroi

Jaume

Som en Jaume i tenc 21 anys. Aquest és es meu primer any a nes Xiroi, però he anat desde petit a Manacor, on també he estat monitor.

Som una persona positiva, enèrgica i amb moltes ganes de fer coses. Estic a 4t d’Ade i Dret a sa UIB.

Enguany som monitor de Joves, i segur que mos ho passarem beníssim! ♪ 💛

Campament d'estiu - Club d'esplai Xiroi

Sofía

Soy Sofía Morán, tengo 19 años, este es mi primer año como monitora en el esplai y pertenezco al grupo de mitjans.

Soy una persona muy alegre, responsable, empática y disfruto del trabajo en equipo. Me encanta pasar tiempo con los niños, sobre todo divirtiéndonos y aprendiendo cada sábado más cosas sobre ellos.

Actualmente estoy estudiando Trabajo Social en la UIB ya que mi vocación ha sido siempre ayudar a las personas.

Campament d'estiu - Club d'esplai Xiroi

Maria del Mar

Hola,
Soc na Maria del Mar, tenc 19 anys i duc des dels 6 dins el món de l’esplai i aquest és el meu setè al xiroi. Aquest curs serè monitora del increïble grup de grans 💧💙, tenc moltes ganes de transmetre als infants energia, entusiasme i il·lusió, però sobretot d’aprendre molt amb ells, ja que les seves cares de felicitat són el que em motiva a continuar.

Personalment, em consider una persona responsable, empàtica i amb ganes d’ajudar, és per això que estic estudiant infermeria a la UIB i la veritat estic encantada. 💛

Campament d'estiu - Club d'esplai Xiroi

SHEILA

Me llamo Sheila y tengo 22 años. Llevo 8 años en el esplai (3 de niña y 5 de monitora) y este año soy monitora del grupo de petits

Me considero una persona muy perfeccionista, responsable, atenta y paciente.

Soy educadora infantil y actualmente estoy estudiando el grado superior de laboratorio clínico y biomédico.

 

Campament d'estiu - Club d'esplai Xiroi

MAR

Soc na Mar i tenc 22 anys. Vaig entrar a l’esplai amb 10 anys i, després de 7 anys de nina i 4 de monitora, seguesc amb moltes ganes de passar-ho bé cada dissabte.

Aquest any soc monitora del grup de Joves, un grup amb el que esper aprendre i disfrutar molt aquest curs.

Soc estudiant de Bioquímica a la UIB i em consider una persona atenta, responsable, alegre i resolutiva.

Campament d'estiu - Club d'esplai Xiroi

NEREA

Hola!! Som na Nerea i tenc 20 anys. Vaig començar fa sis anys l’esplai i aquest serà el meu tercer com a monitora!!🤗💐

Enguany estaré al grup de mitjans i tenc moltíssima il·lusió de compartir totes les vivències que venen amb aquestes petites gran personetes🍃

He començat a estudiar fotografia a l’escola de disseny i estar endinsant-me en l’art està sent una experiència preciosa.
D’altra banda, som una persona molt empàtica, carinyosa i sensible, que disfruta cada dissabte com ho va fer aquell primer dia d’esplai i que agraeix amb tot el seu coret poder seguir aprenent i nutrint-se d’aquesta família groga tan màgica i especial.💛

Campament d'estiu - Club d'esplai Xiroi

ANDRÉS

Per a la persona que estigui llegint això, bon dia!!! Jo sóc n’Andrés i tenc 20 anys.

Vaig conèixer el Xiroi fa només 5 anys, i aquest és el segon que sóc monitor. Pot ser no duc tant de temps com altres, però me sent com si hagués estat en ell tota la meva vida. Aquest any sóc monitor del grup de petits, i no podria estar més content!

Paral·lelament a això, estic estudiant Enginyeria Industrial a la UIB. A nivell personal, em consider una persona reflexiva, pacient, responsable i simpàtica.

En conclusió, estic completament segur que, a més de l’experiència com a monitor que guanyaré tots els anys que pugui ser monitor, sempre recordaré a l’esplai, tots aquells moments, els infants i els meus companys, amb especial afecte 💛.

 

Campament d'estiu - Club d'esplai Xiroi

Aina

Som n’Aina Santandreu, tenc 19 anys i és el meu segon any com a monitora al xiroi però duc tota la vida en el lleure, participant com a infant i fent de monitora a Manacor.

Actualment, estudiï filologia catalana a la UIB i m’encanta llegir, pintar, dibuixar, escoltar música, passejar, quedar amb amics i qualsevol cosa relacionada amb l’art i la cultura en general.
Em consider una persona empàtica, extravertida i sincera i estic encantada de formar part d’aquesta família que és el xiroi. Enguany som monitora dels MITJANS i en tenc moltíiiisssimes ganes!!!!💚

 

 

Campament d'estiu - Club d'esplai Xiroi

Ainhoa

Holaaa soy ainhoa, tengo 18 años. Hace 13 años que estoy en el esplai como niña y este es mi primer año como monitora, pertenezco a petits.❤️🌙
Tengo bastantes ganas e ilusión de poder compartir este curso con todos los niños.Este año espero aprender y disfrutar tanto de los niños como ellos de mi.

Actualmente estoy estudiando Biología en la UIB, pero mi idea es cambiarme a enfermería puesto que me gusta ayudar siempre a los demás, me considero una persona responsable, comprensiva y graciosa.💛

 

 

Campament d'estiu - Club d'esplai Xiroi

Aurora

Soy Aurora y tengo 18 años, llevo en el esplai 4 años como niña y este es mi primer año como monitora y soy del grupo de Mitjans 🍃 .

Estoy super ilusionada de poder compartir este año con todos los niños y poder aprender cosas nuevas junto a todos ellos.

Personalmente me considero una persona bastante paciente, amable, comprensiva, responsable y un poco despistada.

 

Campament d'estiu - Club d'esplai Xiroi

MIREIA

Hola!

Som na Mireia Mercadal i tenc 21 anys.

Podria dir que gairebé vaig néixer dins l’esplai… la meva família hi ha estat sempre vinculada. Vaig començar com a nina amb 5 anys i 16 anys després, aquest és el meu quart any de monitora. Enguany som Monitora del grup de joves.

Estudi Educació Infantil a la UIB i violí al Conservatori. Som una persona molt activa, amb moltes ganes d’aprendre dels infants i molt compromesa amb aquest món groc que és l’esplai!

Després d’un any havent estat estudiant a fora de Mallorca, reprenc aquesta aventura amb més ganes que mai!

Campament d'estiu - Club d'esplai Xiroi

Miguel

Buenaas, soy Miguel y este año soy monitor del grupo de joves 🎶💛. Empecé en el esplai en el grupo de Grans y 7 años después, sigo como monitor.

Estudio ingeniería informática en la UIB y soy una persona alegre, responsable y enérgico. 😊

Campament d'estiu - Club d'esplai Xiroi

LAIA

Hola, bones, soc na Laia tinc 22 anys. Fa 10 anys que vinc a l’esplai, cinc com a nina i aquest és el meu cinquè com a monitora. Enguany soc monitora del grup de Joves🧡. Estic molt feliç per encara estar en l’esplai, ja que el que m’ha porta l’esplai són moltes coses importants per a mi.💛

Per altra banda, fora de l’esplai estic estudiant Treball Social en la UIB. A més, m’encantaria ajuntar el que estic estudiant amb l’art, pel fet que és una de les coses que em fan molt feliç. Em consider una persona sincera, responsable i empàtica.🌈🌷

Campament d'estiu - Club d'esplai Xiroi

CRISTINA

Hola, soy Cristina Rivas y tengo 18 años, llevo en esta pequeña familia 8 años y este es mi primer año como monitora y pertenezco al grupo de petits. 🌙❤️

Me considero una persona simpática, alegre y con energía. Me encanta pasar tiempo con los niños y ver lo bien que se lo pasan cada sábado con las actividades que preparamos. 

Estoy estudiando segundo de bachiller social, ya que me gustaría estudiar ADE el año que viene. 

Campament d'estiu - Club d'esplai Xiroi

JUDITH

Hola, mi nombre es Judith, tengo 22 años, y soy monitora del grupo de pequeños 🌙❤️.
Soy educadora infantil, y estoy estudiando la carrera de educación infantil.
Empecé en el esplai con ocho años y estuve hasta los 18 como niña 💛.
Estuve dos años y medio de monitora, y lo tuve que dejar dos años también, pero este año vuelvo con más ganas que nunca.
Espero disfrutar tanto de esta experiencia, y que los niños y niñas también lo hagan de mí, como monitora, por las ganas que tenía de volver a estar con esta familia amarilla.

Campament d'estiu - Club d'esplai Xiroi

JORDI

Som en Jordi i tenc 21 anys. Després de dos estius sent monitor de temps lliure a l’escola d’estiu de Son Servera, volia provar una nova experiència i apuntar-me a l’esplai com a voluntari.☀

A més, estic al quart curs del grau de Periodisme i Comunicació Audiovisual. Les meves inquietuds principals son el cine i la fotografia 🎞📸, tot i que el lleure també hi és molt present a la meva vida.

Enguany som monitor del grup de Petits i afront el curs amb molta energía!💛