top of page

Qui som?

QUÈ ÉS L'ESPLAI XIROI?

L'Esplai Xiroi som una associació sense ànim de lucre que treball des del voluntariat dintre del temps lliure. Ens trobam cada dissabte de 10:00 a 13:00 al Casal de Barri de Son Ferriol. Ara ja fa més de 20 anys que estem en marxa, i presents a Son Ferriol sense descans i amb ganes de seguir endavant.

Per a nosaltres l'esplai és un punt de referència, de trobada, un espai d'intercanvi d'experiències amb l'objectiu d'adaptar els nostres propòsits educatius a la realitat del temps i les necessitats dels nostres nins i nines, emmarcant-nos en una ideologia laica i progressista caracteritzada pel lliure pensament de tots els participants. 

Un dels nostres principals propòsits és treballar perquè l'esplai Xiroi sigui realment un espai pels nins/es i joves. Volem que els infants s'impliquin en el seu barri, com inici d'un procés de conscienciació respecte la cultura popular i la història mallorquina, com a model d'integració de diverses manifestacions culturals. 
 

Com estam organitzats?

 

Ens organitzam en 4 grups, diferenciats segons les edats. Aquests grups són: 

PETITS
De 5 a 7 anys.
Imaginació i il·lusió 

mitjans
De 8 a 11 anys
Explorem i ens divertim

GRANS
De 12 a 14 anys.
Resolvem  inquietuts

joves
De 15 a 17 anys
Concsiència de la vida adulta

Què feim?

 

A més de les activitats de cada dissabte al casal de barri (de 10:00 fins les 13:00), realitzem excursions i acampades durant el curs escolar. A més, també realitzam diades pel barri de Son Ferriol i col·laborem amb les diferents entitats.


Una vegada acabat el curs escolar, durant els mesos d'estiu es realitza el tradicional Campament d'Estiu, on ens anem una setmana a compartir experiències i vivències.

#dissabtesgrocs

Els monitors/es
 

Els monitors som voluntaris a partir de 18 anys que tenim gran varietat de capacitats personals per poder exercir com a monitors/es i com a directors/es.


Sovint són persones que han gaudit durant la seva infantesa i/o adolescència del món del temps lliure i retornen els seus anys d'il·lusió a tots els infants. 


Treballen des de la devoció i no pas des de l'obligació, assolint sempre un compromís màxim amb els infants i l'entorn.

bottom of page